Help mee bij LOB

Loopbaanontwikkeling en -begeleiding (LOB) van uw kind(eren)

PlusVakken

Op het Veluws College Twello kunnen de leerlingen kiezen voor de volgende PlusVakken:

Multimedia+

Bij het plusvak multimedia zijn leerlingen praktisch bezig met diverse media. Ze gaan aan de slag met 2D en 3D ontwerpen. Ze leren games maken, websites ontwerpen, foto’s bewerken, animaties maken, robots bouwen, filmen, monteren en programmeren. Kortom een vak waar de leerlingen veel zelf mogen doen en ontdekken.

Sport+

Het plusvak Sport+ is meer dan extra uren lichamelijk oefening. Bij dit plusvak krijgen leerlingen les in verschillende sporten als zwemmen, tennis en schaatsen. Daarnaast leren ze meer over de relatie tussen bewegen, lichaam en gezondheid. Ook leren ze leiding te geven en sportactiviteiten te organiseren.

Theater+

Bij theater+ zijn de leerlingen bezig met improvisatie, cabaret, circus, fysiek theater en teksttoneel.
Ze leren zo het beste uit hun stem te halen, op verschillende manieren te bewegen en ze maken kennis met acteren. Door op een podium te staan leren de leerlingen zichzelf ook te presenteren en dat helpt ze weer bij de andere vakken! Daarnaast komen de verschillende aspecten van theater aan bod, zoals grime, licht en geluid, schrijven en het effect van muziek. Ook leren de leerlingen hoe ze een voorstelling organiseren. Hierbij worden er verschillende soorten voorstellingen bezocht.

Onderzoek en Design+

Voor nieuwsgierige leerlingen met interesse voor natuurkunde, scheikunde, wiskunde en biologie hebben we het vak ‘Onderzoek & Design’. In dit plusvak gaan leerlingen op onderzoek uit; vanuit een vraag op ontdekkingstocht gaan en tot een eindresultaat komen. Het vak kan zich vanuit een exacte insteek nog alle kanten uit ontwikkelen.

Ben jij een nieuwsgierige, ondernemende leerling die zijn tanden in een vraagstuk durft te zetten? Misschien is dan dit PlusVak iets voor jou.